Juniorerna

Turun Riennon Koripallo ry har juniorverksamhet i alla åldersgrupper ända från barn under skolåldern till de äldre juniorerna som är på tröskeln till att bli vuxna. Under säsongen 2021-2022 har vi med kring 100 juniorer i vår verksamhet och det finns ännu plats för fler!

Vi erbjuder alla som är intresserade av basket möjligheten att delta vår verksamhet. Alla juniorlag där spelarna är i skolåldern deltar även i Basketförbundets serieverksamhet. Utöver serieverksamheten deltar våra lag i olika inhemska turneringar men även i turneringar utomlands. Alla juniorlag fr.o.m U13 är baserad på elitverksamhet. Hobbyverksamhet ordas efter förmåga och antal intresserade spelare. Vår förening har som mål att erbjuda både elit- och hobbyverksamhet så att så många som möjligt ska kunna ha möjligheten att spela basket på en lämplig nivå.

”You never play alone” är vårt motto och de flesta lagen samarbetar aktivt sinsemellan. Man kan lära känna andra spelare med hjälp av gemensamma träningsgrupper och genom föreningens olika evenemang, samt genom föreningens fadderverksamhet