Föreningen

Turun Riento on vuonna 1906 perustettu perinteikäs urheiluseura, jonka lajivalikoimaan koripallo lisättiin syksyllä 1942. Riento kuului vahvoihin koripalloseuroihin jo 1940-luvulla, mutta varsinainen kulta-aika koettiin 1960-luvun alussa, kun sekä naisten että miesten joukkueet kuuluivat maan parhaimmistoon. Taloudellisten vaikeuksien takia naisten joukkueen toiminta lakkautettiin 1964, mutta miehet pärjäsivät hyvin vielä 1970-luvun alun mestaruussarjassa nousten vuonna 1971 hopealle. Naisten koripallo palasi Rientoon vuonna 1976 ja Suomen mestareiksi Riennon naiset nousivat vuonna 1990. Samalla vuosikymmenellä miesten koripalloilu seurassa päättyi ja Riennon koripallo keskittyi pääosin naisten ja tyttöjen toimintaan.

Organisaatiouudistuksen myötä Turun Riennon koripallo ry:stä tuli vuonna 2010 itsenäinen seura, joka yhdessä muiden lajijärjestöjen kanssa on Turun Riento ry:n yhdistysjäsen.

Tänä päivänä seurassa toimii joukkueita kaikista nuorimmissa ikäluokissa, sekä aikuisten harratsejoukkueissa, naisissa sekä pyörätuolikoripallossa. Mutta toimintaa tarkoitus laajentaa jatkossa huomattavasti. Seuran taloudellinen tilanne on hyvä, ja taustalle on jo löydetty uusia toimijoita. Seuraavaksi hallituksen on tarkoitus lähteä tekemään strategiatyötä ja keskittymään tulevaan.

Turun Riennon Koripallo ry tietosuojaseloste