Ajankohtaista

Turun kaupungin liikuntapaikkoja koskevat koronaohjeet on päivitetty

Turun kaupunki on perjantaina 10.12.2021 päivittänyt liikuntapaikkoja koskevia koronaohjeistuksia. Rajoituksista voi lukea tarkemmin sekä THL että Turun Kaupungin nettisivuilla, tässä uutisessa on tiivistetty ne asiat jotka vaikuttavat seuran toimintaan merkittävästi.

Kaikkien yli 15-vuotiaiden tulee käyttää maskia muulloin kuin liikuntasuorituksen aikana.

Joukkueenjohtajat huolehtivat, että harjoitusten ja otteluiden yhteydessä on käytössä käsidesiä, aikuiset ohjeistavat junioreita terveysturvallisessa toiminnassa.

Liikuntapaikoilla vältetään kontaktia toisten harjoitusryhmien kanssa.

Kaupungin sisäliikuntapaikoissa edellytetään koronapassia kaikilta yli 16-vuotiailta, poislukien huippu-urheilijat (kahden ylimmän sarjatason joukkueurheilijat).

Aikuisten joukkueissa on sovittava joukkueen sisäinen toimintatapa koronapassien tarkistamiseen ennen harjoituksiin osallistumista. Huomioittehan, että ei ole luvallista laatia listaa koronapassin haltijoista, vaan koronapassi tulee tarkistaa jokaisen tapahtuman yhteydessä.

Juniorien kohdalla huomioitavaa on, että vanhemmat eivät saa tulla sisälle liikuntatiloihin esiimerkiksi harjoitusten yhteydessä ilman, että koronapassi tarkistetaan ovella. Näin ollen harjoituksien yhteydessä seura ohjeistaa, että vanhemmat eivät saa harjoitusten yhteydessä liikuntapaikkojen sisätiloihin tulla.

Ottelutapahtumissa pelaajilta, tuomareilta, toimitsijoilta ja talkoolaisilta ei koronapassia tarkisteta, kaikilta yli 16-vuotiailta katsojilta koronapassi tulee tarkistaa. Tästä seura ohjeistanut jo viime viikolla.

Koronapassin tarkastamisen yhteydessä voidaan tehdä henkilöllisyystodistusten pistokoeluontoisia tarkistuksia.

Seura tulee seuraavan viikon aikana laatimaan terveysturvallisuussuunnitelman, joka perustuu Turun Kaupungin antamiin ohjeistuksiin sekä rajoituksiin.

Huolehditaan yhdessä terveysturvallisesta toiminnasta tässä haastavassa tilanteessa.

fiSuomi