Ajankohtaista

Mikrotytöt avasivat vuoden 2019 AND1-turnauksessa

Pienimmät riennottaret käynnistivät vuoden 2019 matkaamalla perinteiden velvoittamina Salon seutukunnille Halikkoon AND1-turnaukseen. Pääosin vuosina 2009 ja 2010 syntyneistä tytöistä koostuva harjoitusryhmä jaettiin kahteen tasavahvaan pelijoukkueeseen ja ilmoitettiin 09/10 FUN-sarjaan ottamaan mittaa toisista joukkueista.
Fun-sarjassa joukkueita oli 12, joten joukkueet jaettiin neljään kolmen joukkueen alkulohkoon.

Lauantaina molemmilla joukkueilla oli aamupeleissä päällä hyvä taistelufiilis. TuRi White pääsi heti ottamaan mittaa rakkaasta naapurista Urabasketista, joka oli 2010-syntyneille tuttu läntisen alueen sarjapeleistä. Aiemmista hävityistä otteluista oli jäänyt vähän hampaankoloon. Hyvässä muistissa oli toisaalta myös Mieleinen-turnauksessa annettu todellinen koripallon oppitunti, jossa eroa Urabasketin ja riennottarien välille oli Riennon hyväksi kertynyt useampi kymmenen pistettä. Tuolloin oli mukana ollut pääsääntöisesti 2009 syntyneitä, mutta yksityiskohtia oli turha ennen peliä muistella.

Ottelu osoittautui luultua haastavammaksi ja eroa Urabasketiin oli päätössummerin soidessa 11 pistettä (42-31). Pisteet tulivat kuitenkin selvästi kotiin. TuRi Green sai vastaansa LoKoKon, jonka joukkueessa oli paljon aloittelevia pelaajia ja ero jo sarjapeleissä karaistuneisiin pelaajiimme selvä. Loppupisteet taululla olivat 17-66. Ottelussa oli hienoa huomata, miten nuorempi ikäluokka sai runsaasti onnistumisia, ja sitä myöten rohkeutta osallistua peliin. Joukkueen jokainen tyttö teki pisteitä. Peli-ilme oli upea ja jokaisella oli hymy suupielessä – pelaaminen oli todella hauskaa.

Toinen kierros oli odotetun vaikea. Molemmille joukkueille marssi vastustajaksi Korson Kunto. Vastustajan joukkueet oli jaettu todennäköisesti samalla tavalla kuin omamme, yksi harjoitusryhmä kahteen tasavahvaan peliporukkaan. White ei saanut omaa peliään oikein missään vaiheessa kunnolla käyntiin. Liian usein pelaajat löysivät itsensä hyökkäyspään nurkasta ilman kunnollista syöttöpaikkaa vastustajan ollessa kimpussa kuin herhiläinen. KorsKun pisteistä vastasi pääosin kolme pelaajaa, jotka pussittivat yhteensä 47 pistettä. Riennon pelaajat eivät saaneet heitä kuriin millään. Pelin loppuessa pisteet olivat 51-24. Greenin taustavoimat olivat scoutanneet oman vastustajansa huolella ja tunsivat vaaralliset pelaajat. KorsKun toisessa joukkueessa pistetehtailusta vastasi kaksi pelaajaa, joista toinen oli erittäin vaarallinen. Jos vain saisimme hänet kuriin… Peli menikin kuin suoraan käsikirjoituksesta.

Tytöt taistelivat hurjasti ja vastustajan pistelinko saatiin kuriin jopa niin hyvin, että hän joutui virhevaikeuksiin ja ulos. Voitto omille luvuin 47-36. Peli oli hyvin jännittävä, mutta yleisöllä oli koko ajan oli sellainen tunne, että tämä kyllä viedään. Green jatkoi seuraavaan päivään lohkovoittajana ja White lohkokakkosena.

Sunnuntaiaamu valkeni Greenin välieräottelulla. Katsomo täyttyi nopeasti uteliaista vanhemmista ja Whiten pelaajista. Vastaan astelivat Helmibasketin 2010 syntyneet. Ennakkoasetelma oli selvästi Riennon puolella. Huolimatta selvästä kokoerosta vastustaja oli hankala pideltävä. Loppuulos oli kuitenkin selvä (8-44) ja matka jatkui finaaliin. White sai vastaansa myös Helmibasketin Helmet 2010-joukkueen. White oli sisuuntunut lauantain vaikeuksista ja sai putsattua tonttinsa voittamalla ottelun selvin luvuin 8-37.

Sarjan finaalissa Green sai vastaansa tutun ja pelätyn Salon Vilppaan, jota vastaan on pelattu läntisen alueen sarjassa monta kertaa ja usein lähdetty kotimatkalle tappio niskassa. Valitettavasti käsikirjoitus oli selvä. Salo vei ja TuRi vikisi. Lähes poikkeuksetta Riennon pelaajien heitot kilpistyivät ylhäällä olevaan Vilppaan pelaajan käteen tai pelaajat puskivat sumppuun eivätkä päässeet sieltä ulos. Vastaavasti Vilppaan pelurit osasivat löytää omansa yhdellä tai kahdella vapauttavalla syötöllä ja tie korille oli selvä. Hyvällä otteella joukkueemme kuitenkin taisteli ja sai pidettyä luvut hyvinkin siedettävinä 34-23. Kovin kauaa ei hävittyä ottelua tarvinnut surra, sillä pelurien kaulaan sujautettiin hopeamitalit. Viimeistään tässä vaiheessa alkoivat suupielet nousta hymyyn ja nauru irtosi yhteiskuvassa.

White puolestaan sai viimeisessä sijoitusottelussa vastaan Greenin kohtaaman KorsKun. Pelaajat tiedettiin ja otteluun osattiin valmistautua. Peli oli hyvin tasainen ja lopputulos 34-38 ratkesi aivan viimeisellä minuutilla. Valitettavasti KorsKu vei pisteet. White pelasi turnauksensa kuitenkin nousujohteisesti, harmi että lohkovaihe oli niin ankara ja alkupään pelit ratkaisivat paljon.

Molempien joukkueiden nuorempi ikäluokka sekä uudemmat pelaajat saivat runsaasti hienoja onnistumisia ja kokemusta. Hyvä esimerkki oli Tiina Lillakmainen tuuletus kentän päästä päähän, kun pallo löysi tiensä viimeinkin pussiin. Koko katsomo repesi valtaviin taputuksiin ja taisi valmentajakin juosta kentän puolelle onnittelemaan heittäjää.

Kokeneempi kaarti, jos mikroikäisistä niin voi sanoa, sai lisää pelituntumaa ja vastuuta kovissa paikoissa. Tasaiset ottelut kasvattavat ja niitä on kiva pelata. Turnauksen jälkeen jättimäiset mokkapalat hävisivät buffetista parempiin suihin ja jutut siirtyivät jo seuraaviin turnauksiin, mitähän niitä nyt voisikaan olla tulossa?

Nimim. Mokkapalaa katsomossa

fiSuomi