Ajankohtaista

Kauden 2017-2018 päättäjäistunnelmia

Kauden päättäjäisissä muisteltiin Turun Riennon naisten ensimmäistä koripallo-ottelua toukokuussa 1943 ja palkittiin kauden onnistujia ja muistettiin aktiivisia toimijoita. Palkintojen jakajina toimivat Tiina Sten ja Camilla Grönberg.  Ilta alkoi joukkueiden näyttävillä sisääntuloilla, joista suurimmilla aplodeilla palkittiin C-tyttöjen joukkue. Tämän lisäksi herkuteltiin munkeilla ja pelattiin perinteinen Täl puol jokke vs. Tois puol jokke -ottelu, joka ensi kertaa seuran historiassa päättyi Tois puol -joukkueen voittoon lukemin 12-16.

C-tyttöjen vauhdikas sisääntulo sai suurimmat suosionosoitukset.
Vuoden valmentajana palkittiin Pikkususien Katri Kettunen. Palkinnot jakoivat Turun Riennon kasvatti Tiina Sten ja NaKon kasvatti ja Riennon entinen pelaaja Camilla Grönberg.

 

Lisää kuvia seuran Instagram-tilillä.

 

Palkitut joukkueittan ja pelkintoperusteet

Pikkusudet: Mitalit kaikille toiminnassa mukana olleille!

Mikrotytöt:

Kerttu Tunturi (08):

Pelaaja, joka pärjää kaikkia vastaan ja taistelee aina viimeiseen asti. Hän on todella monipuolinen pelaaja ja onnistuu löytämään kentällä pelistä oikeita asioita. Kauden vastuunottaja.

Ella Virolainen (09):

Pelaaja, jolla on alusta alkaen pysynyt pallo hyvin kädessä. Hän omaa pehmeän heiton ja on luonteeltaan tunnollinen ja yritteliäs. Hän hahmottaa peliä hienosti ja on vuoden tulokas.

Vilma Sallasmaa (10):

Pelaaja, joka on iloinen, innokas ja ahkera. Hän uskaltaa rohkeasti yrittää harjoituksissa oppimiaan asioita peleissä. Ymmärtää ikäisekseen pelistä jo todella paljon!

Minitytöt:

Alina Pohjansalo (06):

Pelaaja, joka on kehittynyt kauden aikana valtavasti.  Vuoden aikana hänestä on kuoriutunut melkoinen tsemppari, joka puolustaa isolla asenteella.

Pinja Leppänen (07):

Pelaaja, joka on harjoitellut läpi kauden hyvällä asenteella. Treeneissä keskittyy hienosti valmentajan antamiin ohjeisiin ja toteuttaa niitä huolellisesti. Kauden aikana pelirohkeus ja kovuus mennä tilanteisiin on kehittynyt isoin harppauksin.

C-tytöt:

Matilda Rantala (04):

Pelaaja, joka osoittaa harjoituksissa suurta mielenkiintoa ja halua viedä omaa ja joukkueen toimintaa eteenpäin olemalla esimerkillinen harjoittelija ja joukkuekaveri. Hän on ottanut kuluvalla kaudella myös ensimmäiset askeleensa valmentajapolulla mikrotyttöjen kanssa.

Anni Ojanperä (05):

Pelaaja, joka on kaudella mennyt huimasti eteenpäin. Heiton tähtäys on parempi kuin koskaan ja pallo pysyy mukana entistä vauhdikkaammissa suorituksissa. Suurin edistys on kuitenkin tapahtunut korvien välissä ja luotto omaan suorittamiseen on siivittänyt muuta kehitystä. Koristaitojen lisäksi hän on joukkueen hyvä tyyppi ja vitsiniekka.

Lisäksi C-tytöille jaettiin lahjoitusstipendi, jota saapuivat jakamaan entiset rientolaiset Elisa Paavilainen ja Minna Linnavalli. Joukkuehengen kannalta tärkeälle pelaajalle osoitetun stipendin sai C-tyttöjen kapteeni Viola Aarnio.

B-tytöt:

Amalia Karsten (02):

Pelaaja, joka on kehittynyt valtavasti kauden aikana jouduttuaan kovaan paikkaan SM-sarjassa Suomen kovimpia B-tyttöjä vastaan. Kauden loppua kohden nähtiin jo todella kovia yksilösuoritteita loistavan pelisilmän lisäksi. Haluaa oppia joka päivä uutta koripallosta ja keskittyy hyvin kaikkiin annettuihin harjoitteisiin. Kysyy oivaltavia kysymyksiä ja pohtii syy-seuraus-suhteita myös omalla ajalla. Tulevaisuudessa toivottavasti yksi kovimmista Riennossa kasvaneista pelinrakentajista.

Emmi Valtonen (03):

Pelaaja, jonka huikea pelinopeus ja sulava liikkuminen yhdistyvät yhä useammin taidokkaisiin suoritteisiin pallon kanssa. Pallonkäsittely- ja heittotaito kehittyvät koko ajan ja pelaaja uskaltaa ottaa yhä enemmän vastuuta pelitilanteissa. Urheilijana ja koripalloilijana vain taivas on rajana, kovalla työnteolla voi kehittyä vaikka kuinka hyväksi. Näitä unelmia tukee hienosti myös kutsu WU16 maajoukkueeseen, jossa tavoitteena on tietenkin päästä edustamaan sinivalkoisessa Susi-pelipaidassa Suomea.

Kerttu Koskela (03):

Pelaaja, joka on huikea joukkuekaveri, tsemppari, kannustaja. Hän on hyväntuulinen ja ahkera tyyppi, eikä pelkää ottaa vastuuta. Joukkueensa parhaita puolustajia ja levypallopelaajia, joka pystyy pistämään isonkin pelaajan taitavasti nippuun. B-läntisen peleissä ollut myös hyökkäyspäässä valtavan tärkeässä roolissa ja ottanut hienosti porukan reppuselkään tarvittaessa. Tulevalla kaudella lupa odottaa kovia suoritteita myös WU17 SM-sarjassa.

A-tytöt:

Venla Määttänen (01):

Pelaaja, jota kuvaavat sanat taistelija, nopea, voitontahtoinen, temperamenttinen ja kunnianhimoinen. Hän on aina parhaimmillaan tiukoissa paikoissa ja on kehittynyt jokaisella pelin osa-alueella valtavasti kauden aikana. Saanut kutsun WU18 maajoukkueeseen, jossa Susi-paitaan pukeutuneena häneltä on lupa odottaa isoja asioita.

Peppi Kaulo (01):

Pelaaja, joka on kilpailuhenkinen tsemppari ja repii itsestään valtavasti tehoja irti voittaakseen tilanteita. Aina positiivinen ja valmis auttamaan joukkuekavereita. A-tyttöjen Final Foureissa todella suuressa roolissa, johdatti joukkoja kohti mestaruutta tasaisen varmoin ottein.

Kausipalkintojen lisäksi A-tytöille jaettiin kaksi stipendiä. Vaikka tyttöjen kausi päättyi keväällä ilonkiljahduksiin ja valtakunnalisen 1. divisioonan kultamitaleihin, mahtui kauteen myös valtaisaa surua. Yksi joukkueen pelaajista menehtyi marraskuussa ja joukkue menetti näin pelaajan, joukkuetoverin ja rakkaan ystävän. Koripallo oli Saaralle merkityksellinen harrastus. Saaran muistoa kunnioittaen hänen vanhempansa halusivat palkita kaipaamaan jääneitä, kaudella onnistuneita joukkuekavereita.

Vuoden pelaajan stipendin saa jo aiemmin luetuin perustein, Venla Määttänen.

Vuoden tsemppari: Ida Porkka

Hyväntuulinen pelaaja, joka ei ota itseään eikä oikeastaan mitään muutakaan liian vakavasti. Pelaa rohkeasti omien taitojensa äärirajoilla päivästä toiseen aiheuttaen samalla mustelmia niin aikuisille kuin muille junioreille. Ihmiskuula vailla vertaa. On rohkeasti oma itsensä välittämättä siitä mitä muut ajattelevat. Saa onnistumisillaan aikaan vaihtopenkin suurimmat tuuletukset, etenkin jos onnistuminen tulee kolmen pisteen kaaren takaa.

 

SEURAN KIERTOPALKINNOT:

Vuoden joukkueenjohtaja: Meri Heinonen / mikrotytöt

Hän on joukkueenjohtaja, joka on hoitanut tehtävänsä koko kauden aktiivisesti ja tunnollisesti sekä ollut valmentajille korvaamaton apu. Omien tehtäviensä ohessa hän on onnistunut upeasti saamaan muitakin vanhempia mukaan aktiivisiksi toimijoiksi ja saanut uudet toimintaan mukaan tulleet perheet tuntemaan itsensä tervetulleiksi.

 

Vuoden apuvalmentaja: Henri Salminen / B-tytöt

Hän on valmentaja, joka on vielä vähäisestä kokemuksestaan huolimatta tarttunut rohkeasti uusiin haasteisiin ja ottanut vastuuta ja näin ollut päävalmentajalle korvaamaton apu ja ilo! Hän on kehittynyt kauden aikana ohjeiden antamisessa ja havainnoi pelistä joka päivä yhä enemmän oikeita asioita. Pelaajiensa ylivoimainen suosikki!

 

Vuoden valmentaja: Katri Kettunen / Pikkusudet

Pitkän linjan rientolainen, joka on useamman apuvalmentajakauden jälkeen ollut nyt vastuuroolissa. Hän luo jokaisessa harjoituksessa positiivisen ja turvallisen ilmapiirin, toimii erittäin tasapuolisesti ja ottaa jokaisen lapsen huomioon. Jokainen harjoitus on hyvin suunniteltu kokonaisuus ja harjoitukset ovat monipuolisia sekä kehittäviä lasten herkkyyskaudet huomioiden. Ennen kaikkea hän on saanut lapset toimimaan hyvin ryhmässä sekä innostumaan liikunnasta ja koripallosta.

 

Läntisen alueen vuoden minityttö: Sohvi Saviniemi (06)

Koripalloliitto jakaa vuosittain myös aluekohtaisia palkintoja. Läntisen alueen pelaajapalkinnot valitaan sarjaan osallistuvien joukkueiden valmentajien ja joukkueenjohtajien äänestyksellä. Riennosta palkinnon saa pelaaja, joka on urheilullinen ja ikätasoonsa nähden merkittävän taitava. Hän on kiinnostunut lajista ja pyrkii pelitilanteissa mahdollistamaan pelikavereilleen onnistumisia omiensa ohella.

 

Esimerkillinen junioripelaaja: Amanda Niinikoski / B-tytöt

Harva nuori urheilija hoitaa eri osa-alueet niin tunnollisesti kuin tämän vuoden esimerkillinen junioripelaaja. Ravinto, lepo ja lihashuolto hoituu säntillisesti, koska halu kehittyä on erittäin kova. Myös kouluarvosanat ovat kovaa luokkaa. Ahkera harjoittelu on tuottanut tulosta, sillä kyseinen pelaaja pääsi jo B-juniori-ikäisenä kokeilemaan naisten 1. divisioonan vauhtia ja tulevana kesänä myös WU16 maajoukkueen pelitempo tulee erittäin tutuksi.

 

Vuoden junioripelaaja: Micaela Aartia / A-tytöt

Vuoden junioripelaaja on viimein saanut pelattua ehjän kauden monien vaikeuksien jälkeen. Joukkue arvostaa erityisesti hänen kovaa levypallopelaamistaan sekä puolustuspään osaamista. Hyvänä joukkuepelaajana hän yrittää saada muut pelaajat ympärillään onnistumaan yhdessä hänen kanssaan. Hän on erittäin ”coachable” ja ottaa nöyrästi kaiken saamansa palautteen vastaan. Koripallo on hänelle todella tärkeää ja se näkyy kaikessa tekemisessä. Onneksi intohimo lajia kohtaan on huomattu myös Suomen korkeimmalla tasolla ja kevään päätteeksi sähköpostilaatikkoon kilahti kutsu WU18 maajoukkueleiritykseen.

Vuoden pelaaja: Essi Salminen

Tämän palkinnon saaja on mennyt hurjasti eteenpäin kaikilla pelin osa-alueilla ja kyennyt osoittamaan, että pelaamisesta nauttimalla voi yltää koviin suorituksiin. Turhan ryppyotsaisuuden voi hänen kanssaan pelatessa unohtaa! Joukkue arvostaa häntä erityisesti loistavana puolustajana ja hyvänä joukkuekaverina, joka ottaa muut hienosti huomioon sekä kentällä että sen ulkopuolella. Lisääntynyt vastuu ei ole päätä huimannut, vaan hän on nöyrästi täyttänyt oman ruutunsa päivästä toiseen. Tulevalla kaudella häneltä odotetaan entistä komeampia suorituksia myös hyökkäyspäässä.

Vuoden seuratyöntekijät:

Henna Salonen: Hän on viestintäpuolen maaginen taituri, joka on tehnyt suuren työn seuran uuden visuaalisen ilmeen ja ennen kaikkea uusien internetsivujen luomisessa. Uuden ilmeen lisäksi hän on aktiivisesti pyrkinyt ideoimaan uusia asioita ja seuran yhteishenki sekä positiivinen ilmapiiri ovat arvoja, joiden eteen hän on työskennellyt koko ahkerasti koko kauden.

 

Marjo Lehtovaara: Hän on uusi rientolainen, joka on rohkeasti lähtenyt heti mukaan moniin seuran touhuihin. Hän on oman joukkueensa asioiden lisäksi aktiivisesti kantanut kortensa kekoon seuran yhteisissä talkoissa ja tilaisuuksissa, joista merkittävimpänä viime viikonlopun suuri talkoopanos JBT-turnauksessa.

 

fiSuomi