Ajankohtaista

Edustusjoukkue valmiina alkavaan kauteen

Tämän kauden edustusjoukkueen pelaaja on keskimäärin 176,2 cm pitkä ja 20,8 vuotta vanha. Lukioikäisistä ja nuorista aikuisista koostuva joukkue tähtää tällä kaudella korkeammalle kuin edellisillä, koska siihen on nyt viimein mahdollisuus. Meillä on erinomainen nippu motivoituneita urheilijoita, joilla on yhteinen päämäärä sekä kehittyä yksilöinä että voittaa joukkueena.  Sarja tulee olemaan edellistä vuotta tasaisempi ja muutama joukkue tähtää myös liiganousuun kauden päätteeksi. Riennonkin on kuiskuteltu mahdollisesti pelaavan liiganoususta, mutta siihen ei ole taloudellisia edellytyksiä eikä sitä ole myöskään asetettu joukkueen tavoitteeksi. Menestyvään reseptiin on heitetty mukaan tuttujen elementtien ja pelaajien lisäksi myös muutama uusi kasvo. Tsekkaa alta tämän vuoden ryhmä!

KOKOONPANO 2018-2019

Aada Pekkalainen

Amanda Niinikoski

Annika Mannila

Essi Salminen

Gabriella Rytkönen

Johanna Borenius

Micaela Aartia

Nathalia Mellanen

Oona Pekkalainen

Saaga Laine

Sara Suominen

Tereza Stankova

Venla Määttänen

Aikuispelaajien runko muodostuu tutuista pelaajista, kun Sara Suominen, Oona Pekkalainen, Aada Pekkalainen, Essi Salminen ja Saaga Laine ovat sitoutuneet edustamaan Turun Rientoa myös seuraavalla kaudella. Gabriella Rytkönen kuntouttaa vielä alaraajavammaa ja hänet nähdään vielä syyskauden aikana pelikentällä muiden mukana. Uusina aikuispelaajina mukaan ovat liittyneet Johanna Borenius ja Tereza Stankova. Borenius tuo lisää pelimerkkejä puolustuspäähän ja Stankova erittäin kokeneena pelaajana antaa todella näyttäviä syöttöjä. Stankovan haastava työ vaatii tasaisin väliajoin vierailua kotimaassa Tsekeissä, mutta hänet nähdään kokoonpanossa jo toisessa kotiottelussa Joensuun Katajaa vastaan 4.11.

Juniorikatras on sama kuin viime kaudella ja jokainen heistä on kasvanut kesän aikana isoin harppauksin eteenpäin. Amanda Niinikoski edusti Suomea WU16 maajoukkueessa PM-kisoissa kesäkuussa. Annika Mannila (WU16) ja Venla Määttänen (WU18) puolestaan pääsivät näyttämään kykyjään elokuussa pelatuissa B-divisioonan EM-kisoissa. Micaela Aartiaa leiritettiin WU18 mukana ja vaikka häntä ei lopulta kisajoukkueeseen valittukaan, niin treenitapahtumat Suomen parhaiden kanssa toivat lisää motivaatiota kehittymiseen. Lisäksi Nathalia Mellanen on pistänyt kesäharjoitteluun paljon paukkuja ja on entistä valmiimpi ottamaan isoja askeleita eteenpäin aikuisten sarjassa. ”Muutama juniori on vielä mahdollista nostaa rosteriin mukaan, jos kehittyminen jatkuu halutunlaisena. Meillä on paljon hyviä tyttöjä WU19 ja WU17 joukkueissa,” kertoo päävalmentaja Nina Kalmi.

Pre-season koostui neljästä erilaisesta harjoitusottelusta. Syksyn painopisteenä on ollut pääasiassa puolustuspään uudet asiat, joten hyökkäämisen suhteen ei ole ollut juurikaan odotuksia. Silti joukkue on pystynyt takomaan tauluun hyviä pistemääriä. Ensimmäinen vastustaja oli peräti liigatasoa, kun vastaan asteli Forssan Alku. Vauhdikkaan ja fyysisen ottelun päätteeksi Alku vei matsin jatkoajan jälkeen pisteellä, mutta muille divarijoukkueille oli samalla annettu myrskyvaroitus. Kolme seuraavaa ottelua pelattiin voitokkaasti divarijengejä Äänekosken Huimaa (+43), Tapiolan Honkaa (+3) ja Tampereen Pyrintöä (+21) vastaan. Kolmen peräkkäisen voiton siivittämänä joukkue pääsi siis viimeiseen harjoitusviikkoon varsin hyvillä fiiliksillä.

Joukkueen kapteenisto Sara Suominen ja Aada Pekkalainen pohtivat runkosarjan avausottelun alla seuraavaa: ”Joukkueen tekeminen on tosi pitkällä suhteessa viime kauteen, kun moni asia on säilynyt ennallaan ja edustusjoukkueen pelaajat ovat kaikki harjoitelleet kesän ahkerasti. Se on näkynyt myös hyvinä otteina sekä tuloksina kauteen valmistavissa otteluissa, vaikka läheskään parasta ei ole esitetty. Hyvät odotukset alkavaan kauteen, kaikkien ollessa kunnossa on realistista tavoitella voittoa jokaisessa ottelussa,” toteaa Suominen päättäväisenä.

Reeneissä on vauhti pysynyt hyvänä koko kesän, mikä on näkynyt pirteinä otteina myös harjoitusotteluissa. Olemme menneet koko joukkue eteenpäin, niin yksilötasolla kuin joukkuepelissäkin. Odotan tulevaa kautta innolla, vaikka paljon on vielä tekemistä niin uskon, että ensikaudella tullaan näkemään parempi Riento viime kauteen verrattuna,” jatkaa Pekkalainen.

Päävalmentaja Kalmi on luottavaisin mielin kauden avausottelun alla. Sunnuntaina 14.10. vastaan asettuu Ringside, joka on Riennon tavoin pysynyt kokoonpanon ja valmennuksen puolesta pitkälti samana. ”Ottelusta tulee vauhdikas ja fyysinen. Vastustajalla on hyvät pelimerkit meidän haastamiseen ja joudumme tekemään tosissamme töitä, jos haluamme ottelun voittaa.”

Joukkue on kärsinyt pienistä terveyshuolista harmittavasti juuri viimeisen parin treeniviikon aikana, mutta Kalmi ei ole huolissaan. ”Meidän pelitavan hienous on siinä, että se mukautuu poissaoloihin aika kivuttomasti. Jokainen pelaaja osaa paikata vähintään yhdellä pelipaikalla ja tehdä myös puolustuksessa sellaisia asioita mitä ei välttämättä normaalisti kovin usein tee.”

Entä mitä Kalmi on mieltä siitä, että joukkuetta on veikattu yhdeksi sarjan ennakkosuosikeista? ”En mieti asioita yhtä tai kahta peliä pidemmälle. Meidän koko projekti on vielä kesken ja tavoitteena on se, että kevään loppupuolella olemme pelillisesti parhaimmillamme ja kaikki pelaajat terveenä. Sarja on nyt tasaisempi kuin viime vuonna ja ristiin pelaamista tapahtuu varmasti paljon. Luotan kuitenkin siihen, että pelaamme jo alkukaudesta aika viihdyttävää koripalloa ja meillä on mahdollisuudet voittaa kenet tahansa,” päättää Kalmi.

#youneverplayalone

fiSuomi